Praha.cz

 
Běžeckou sezónu zahájí Sportisimo ½ Maraton Praha
Pátek, 20. březen 2015 13:40
Běžeckou sezónu zahájí Sportisimo ½ Maraton Praha

Prahu čeká poslední březnovou sobotu jeden z největších českých půlmaratonů. Zahájit běžeckou sezónu přijde 12 500 běžců a konkurence bude veliká. Na startu sedmnáctého ročníku závodu Sportisimo ½ Maraton Praha se objeví dvanáct atletů s osobními maximy pod 61 minut a devět atletek s časy pod 70 minut. Součástí půlmaratonu jsou tradičně doprovodné akce, jako je Maraton Music Festival.


Přijďte si vychutnat jaro a podpořit běžce na trati dlouhé 21,0975 km. Půlmaraton odstartuje v sobotu 28. března v poledne z náměstí Jana Palacha. I letos proběhne za podpory městské části Prahy 5, v jejíchž ulicích atleti poběží.


Leonard Komon a Lucy Kabuu vévodí se svými nejrychlejšími běžeckými časy startovní listině. Mezi české favority patří například Jiří Homoláč a Anežka Drahotová, která je nejrychlejší Češkou loňského ročníku.


Největší pozornost bude jistě upřena na tři keňské běžce Leonarda Komona, Petera Kiruia a Geoffreye Ronohova. Peter Kirui bude obhajovat vítězství z minulého roku, ale číhá na něj konkurence v podobě jeho krajanů. I mezi ženami vznikne zajímavý souboj velmi rychlých časů Edny Kiplagat, Lucy Kabuu a Worknesh Degefy.


Sportovní událost sebou nese i dopravní omezení, která se budou v den závodu týkat Jiráskova a Palackého mostu, ulic Hořejší nábřeží, Zborovská, Lidická, Svornosti a Strakonická a to v čase od 11:55 do 13:30 hodin. Po celé délce závodní trati bude od páteční půlnoci platit zákaz zastavení. V případě, že se po stanoveném termínu budou v okolí trasy vyskytovat vozidla, z bezpečnostních důvodů budou odtáhnuta. Je tedy v zájmu všech řidičů, aby si svá vozidla včas přeparkovala.


Aktuální informace o dopravních uzavírkách a běžeckém závodu či doprovodném programu naleznete na stránkách www.runczech.com nebo se v týdnu od 23. do 28. března můžete obrátit na bezplatnou dopravně informační linku 800 165 102.


Nenechte si ujít zajímavou sportovní podívanou a přijďte podpořit české běžce k těm nejlepším časům!


Foto a zdroj: www.praha5.cz

(ewe)